Voor a.s. brugklassers: zomercursus Plezier op School

PlezieropSchool

Weerbaar naar de brugklas

Gaat jouw zoon of dochter bijna naar de brugklas?

De overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs is vaak een spannende stap voor kinderen. Sommige kinderen kunnen wel een extra steuntje in de rug gebruiken, zodat ze bijvoorbeeld gemakkelijker contact leren leggen met leeftijdsgenoten, zich zelfverzekerder gaan voelen of beter voor zichzelf leren opkomen.

Voor deze groep bijna-brugklassers uit de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum wordt een 2-daagse zomercursus 'Plezier op School' aangeboden. Deze cursus blijkt bij die overgang heel zinvol en ondersteunend te zijn, zodat kinderen ook echt een positieve start kunnen maken op de nieuwe school.

Op een actieve en speelse manier worden er tijdens deze cursus technieken en oefeningen aangereikt om nieuwe contacten aan te gaan, steviger in je schoenen te staan en weerbaar te reageren in moeilijke situaties. Er is een mooi filmpje gemaakt dat je een idee geeft hoe de training er ongeveer uitziet. Het filmpje is hier te bekijken.

Wanneer:

Woensdag 21 en donderdag 22 augustus, van 09.00 uur - 16.00 uur. De cursus vindt plaats op het Theda Mansholtcollege in Delfzijl (Sikkel 3). Let op: jouw kind kan de cursus ook gewoon volgen als hij of zij niet naar deze locatie zal gaan na de zomer.

Op maandag 19 augustus is er een informatieavond voor ouder(s)/verzorger(s). Meer informatie (locatie en tijd) hierover ontvangen ouders na de aanmelding.

Deelname is gratis en aanmelden kan tot 1 juli 2019. Daarna volgt zo spoedig mogelijk een kennismakingsgesprek voor jou en jouw kind met een van de trainers van de cursus.

Aanmelden kan via de website: www.plezieropschoolgroningen.nl/aanmelden.