Vervoer

Publiek Vervoer helpt u op weg met verschillende vervoersdiensten. Iedereen kan gebruik maken van de buurtbus en de Hubtaxi. Inwoners die niet zelfstandig kunnen reizen kunnen gebruiken maken van het Wmo vervoer en kinderen die naar het speciaal onderwijs gaan van het Leerlingenvervoer.

Publiek vervoer

De buurtbus

Buurtbus 545 is een stadsdienst die volgens een vaste dienstregeling rijdt en aansluiting geeft op de trein en de bus. Er wordt gereden met een 8-persoonsbusje, de chauffeurs zijn vrijwilligers. Een retour kost 2 euro. De dienstregeling kunt u vinden op de website van de vereniging Duurswold; www.buurtbusappingedam.nl.

De Hubtaxi

U kunt gebruik maken van de Hub taxi als er geen bus- of treinverbinding in uw directe omgeving is in de beschikbaar is. U wordt naar de dichtstbijzijnde hub gebracht, zodat u vanaf die plaats verder kunt reizen met het openbaar vervoer. U vindt de Hub op het station Delfzijl. Meer informatie vind u op de website www.publiekvervoer.nl

Voor het reserveren van een rit kunt u bellen naar 0800 05 67

Wmo vervoer

Wmo-vervoer is een vervoersvoorziening die vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kan worden geregeld. De voorziening is bedoeld voor burgers die vanwege een handicap, beperking of psychische aandoening niet meer zelfstandig kunnen reizen.

Wmo pas en Valys

De meeste mensen kunnen zelfstandig reizen of krijgen daarbij hulp van familie, vrienden of kennissen. Zij maken dan gebruik van eigen vervoer of van trein en bus. Als u moeilijk loopt of door een handicap rolstoel gebonden bent, is het reizen met het Openbaar Vervoer niet altijd een oplossing.

Het Sociaal Plein kan samen met u bekijken of u een Wmo-pas kunt aanvragen en/of u gebruik kunt maken van Valys.

Leerlingenvervoer

Kinderen die naar het speciaal onderwijs gaan kunnen niet altijd zelfstandig reizen met de fiets, de trein of de bus. De gemeente kan dan samen met de ouders of verzorgers onderzoeken wat de beste vervoersvoorziening voor het kind is. Hulp bij het reizen met het openbaar vervoer is een mogelijkheid, of reizen met een taxibusje vanaf een opstapplaats of vanaf huis.

Meer informatie?

Voor meer informatie over vervoer of in het geval u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Sociaal Plein Delfzijl, telefoonnummer:  0596 63 99  99 of per mail Sociaalplein@delfzijl.nl.

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties