Positieve gezondheid

Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? Voel je je gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past.

Hulpmiddel voor een beter gesprek

Hoe gaat het? Die vraag krijg je vaak als je bij een arts of hulpverlener komt. Misschien denk je dan – net als veel anderen – dat er gevraagd wordt naar hoe het gaat met je ziekte of klacht. Maar dat vertelt nog niet alles over je gezondheid en welbevinden. En ook niet over wat jij nodig hebt om je beter te voelen.

Daarom is het belangrijk dat je voor jezelf goed weet wat belangrijk is. En dat je daarover praat. Met een vriend(in), de buurvrouw of bijvoorbeeld met je huisarts. Hier is een test voor.

De voordelen:

  • Je krijgt een vollediger beeld van hoe het echt met je gaat.
  • Je kunt de uitkomsten bespreken met je arts of met iemand anders die je vertrouwt.
  • Je kunt ermee aangeven wat je graag zou willen veranderen en samen bedenken wat daarbij kan helpen.
  • Je kunt de test vaker doen om te zien of er iets verandert

Een test voor het meten van Positieve Gezondheid

Via onderstaande knoppen vind je de test. Er is een test voor kinderen en een test voor volwassenen. Je moet je dan eenmalig registreren.

Heb je hulp nodig bij de test? We helpen je graag. Heb je de test gedaan en wil je de uitkomsten met iemand bespreken? Neem contact op met onze welzijnscoach.

Test:

welzijnoprecept

 

 

 

 

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties